Er du på Los telefonos?

Er du på Los telefonos?

6. oktober 2023 2 Af bittenshorseworld

Hvis nogen følger mig på instagram (hvilket jeg virkelig kan anbefale at i gør 😉 Især fordi jeg lige har lagt et billede ud, som jeg ikke aner hvordan eller hvorfor jeg kan se sådan ud). Men så har man nok lagt mærke til at jeg ikke rigtigt har delt så meget det sidste stykke tid. Instagram har ikke ville lade mig dele noget fra min profil her til bloggen, men nu skulle det gerne virke igen (7-9-13)

Her er mit liv

Det er faktisk lige netop det her med telefoner som jeg synes vi lige skal have snakket lidt om. Jeg hørte i radioen her den anden dag, at flere folkeskoler vælger at telefonen bliver forbudt at have med eller at tage op, selv når der er frikvarter. Jeg synes faktisk er det er okay at telefonen ikke får sådan en stor rolle i børns hverdag. Men det fik mig også til at tænke på, om telefonerne bliver eller er, et problem ude på landets rideskoler? I forhold til instagram, så vil man jo rigtig gerne dele lidt af de gode og de dårlige ting. Man vil jo også rigtig gerne vise lidt af det, der sker i ens dagligdag ude på rideskolen eller i stalden. Det vil jeg i hvert fald gerne og synes også selv at det er hyggeligt at følge med i, ved andre. Også se bag facaden ved forskellige brands.

Undervis, når du underviser

Noget jeg dog synes der kan blive et problem med telefoner på rideskoler/stalde er, når den bliver et problem. Ved f.eks. mobning. Eller hvis telefonen er skyld i at nogle kommer til skade. Det gælder stortset over det hele og ikke bare i skolen eller i stalden. Hvis en ridelærer kun står og snakker i telefon gennem hele ridetimen og du ikke rigtigt får noget ud ad det. Så er telefonen et problem! Når du er ridelærer, så er det meningen at du skal lære fra dig med hensyn til ridning. Ikke lære hvordan man snakker i telefon hele tiden og man slet ikke er opmærksom på sine elever eller andre.

SMS SOS!

Dog kan telefonen også være en god ting, hvis nu der sker et eller andet om man hurtig skal have fat på hjælp. Samt så kan en telefon føles lidt som en tryghed, igen fordi man hurtig kan få fat på nogen, hvis uheldet er ude og det kan jo godt ske, når man håndterer store dyr som heste. I starten af 2022 arbejdede jeg et sted, hvor man ikke måtte have sin telefon på sig (den skulle ligge i sin taske slukket, indtil arbejdsdagen var slut). Men jeg synes det var virkelig utrygt fordi jeg var alene når jeg mugede hestestalden og hønsestalden. I hestestalden, var det 6 stor hestebokse men hestene kunne gå frit rundt fra fold til stald og det gjorde de ofte, fordi vejret var enormt dårligt i den periode. Selvom jeg er vant til heste, så er 6 store varmblodsheste der bare vader rundt fra fold til stald, lidt utrygt. Det var virkelig bare at så stod der 6 store heste på gangen, som jeg skulle forbi. Eller hvis jeg blev svimmel fordi jeg ikke måtte have en vandflaske med i stalden.

Min egen tid er selvbetalt

Nu vi lige taler om arbejde så skal vi hurtigt omkring pauser. For der er noget der hedder selvbetalt pause og pause der er betalt af arbejdsgiveren. Hvilken betydning har det så? Hvis det arbejdsgiveren der betaler din pause (du har ret til 30 min. pause på en normal arbejdsdag) så må de gerne sige at du skal hurtigt ordne noget i din pause. Men hvis det er en selvbetalt pause, så hedder det ‘egen tid’ og du kan i princippet gøre hvad du vil, som hvis du vil tage et andet sted hen, eller sidde på din telefon. Så når vi taler om førnævnte firma, så kunne jeg da godt have undværet at blive råbt af, fordi jeg havde siddet på min telefon i min SELVBETALTE pause… Så deeet….

Hvor meget har du ret til?

Jeg kan sagtens forstå for skoler og arbejdspladser at telefonen ikke må tage overhånd og forstyrre dig i dit arbejde (med mindre dit arbejde er på telefonen… ). Men der må vel også være lidt grænser for hvor meget en skole eller arbejdsplads må bestemme over din ejendom og din egen tid? Samt så skal man selv kunne se hvornår det er smartest at have telefonen liggende i lommen uden at forstyrre.