Selfcare til rytter er vigtigt

Selfcare til rytter er vigtigt

30. juni 2023 Af bittenshorseworld

Der er noget jeg har tænkt over…

Det hele starter med en ven sagde at jeg ikke lignede en hestepige. Skal gerne indrømme at jeg blev lidt fornærmet. Men forklaringen var, at mit hår var for velplejet, da mange hestepiger piger, har virkelig slidt og meget tørt hår. Nu er det heller ikke nogen hemmelighed at mit hår skifter meget farve, da jeg farver det ret meget. Lad os bare sige at jeg kan godt lide at være eventyrlysten med mit hår. Men fordi jeg farver det, så er det også virkelig vigtigt for mig, at jeg plejer det og at det stadig har fugt i sig. Jeg har en hel hår rutine, jeg kan fortælle lidt om, hvis i vil have det? Samt så er mit hår begyndt at vokse ud igen, efter at have haft stresshår og håret blev tyndere, pågrund af stresshormonet kortisol. Ofte det som sker med mødre som ammer.

Okay men det jeg egentligt vil med det her, er at os ryttere går meget op i hvordan vores hest ser ud. Er pelsen blank. Er den for tyk eller tynd? Har den nok muskler? Er den meget beskidt? I ved alt sådan noget. Men i det, så glemmer vi ofte os selv. Så det betyder at vi render rundt med hår der f.eks. er sindsygt tørt og knækker. Vi har støv og skidt over det hele. Vi træner vores heste, men glemmer igen os selv. Nu er fitness for ryttere begyndt at komme mere med, men jeg synes alligevel at vi ser masser af ryttere, som er så stive i deres krop, så de kan ikke rigtig følge med hesten og dens bevægelser, fordi deres krop ikke kan.

Jeg er derfor begyndt at træne lidt igen. Især fordi jeg gerne vil have at min krop skal holde sig sund og rask i mange år og blive ved med at være meget fleksibel. Derfor er smidighedstræning og mobilitets træning vigigt for mig. Udover lettere styrke træning. En anden ting som er vigtig for mig er, at lægge mærke til hvad det er jeg kommer i min krop. Hvilke madvarer er det, som styrker min krop og får mig til at føle godt tilpas og med mere energi. Samt hvilke madvarer og produkter, der ikke er fyldt med for meget dårligt kemi. Jeg vil hellere fylde min krop med mere naturligt kemi. Det samme gælder for min hest. Jeg bruger mere urter i hendes foder, og mere naturlige produkter på hendes pels osv. Selvfølgelig sniger der også ting ned som måske ikke er vanvittigt sundt. Men noget man skal tænke på er, at selfcare er ikke bare at spise sundt hele tiden og lave restriktioner for sig selv. Det er ligeså meget med at kunne holde en balance og nyde livet.

En anden ven sagde at jeg er blevet meget mere helse opmærksom og ja det er jeg nok også. Lidt fordi det er selvvalgt at jeg vil prøve at finde bedre muligheder for mig, så jeg har det bedre både fysisk og mentalt. Men også lidt fordi der var ikke rigtig andet valg for mig. For over et halvt år siden, havde jeg det virkelig ikke godt! Jo jeg havde tabt mig omkring 30-35 kilo (og flere kilo er røget af siden), men rent mentalt havde jeg det virkelig elendigt! Jeg var virkelig ulykkelig og prøvede hele tiden at holde det her “brave face”. Måske ikke helt så smart, når det endte med at jeg blev hentet i ambulance og indlagt på sygehuset med vanvittige mavesmerter, midt om natten…

Anyway.. Kort sagt så er det vigtigt at man er opmærksom på sig selv, hvad du kommer på og i din krop. Husk at mærke efter om du har det godt ❤ Hvis ikke, så er det måske på tide at gøre noget ved det. Man behøver ikke at tage en kæmpe hop. Små skridt på vejen er også godt! Så længe at man laver en lille forbedring.