Hvad er julen uden lidt drama?

Hvad er julen uden lidt drama?

29. december 2023 Af bittenshorseworld

Hvad er julen uden lidt drama? Glædelig jul alle sammen og godt Nytår!

Jeg håber at i alle sammen havde en skøn juleaften og efterfølgende nogle rigtig hyggelige dage. Jeg håber i har fået nydt tiden sammen med de mennesker, i har brugt tiden sammen med. Samt brugt lidt tid og kærlighed på jeres kære dyr, som jeres elskede heste.

Der hvor dramaet startede

Noget jeg har fundet ud ad er, at det er ikke rigtig jul, uden at der går et eller andet galt! Sådan er det bare hjemme i min familie haha. I år gik nogle ting galt. Det var det juletræet det gik ud over i år. Mine forældre og søster havde været ude at fælde et træ. D. 22 sætter min far foden på træet og sætter det ind på kontoret. Min mor er allergisk overfor gran, så vi har det stående et sted hvor man kan lukke døren til det. Der er dog fint med plads og plads til at danse rundt også. Men da min far står og retter på træet, brækker juletræsfoden. Okay den var så også omkring min alder, så den havde holdt rigtig godt. Så sti afsted for at købe en ny fod, sætte træet i den fod og rette træet, så det står lige. Alt er godt! Eller….

Vi hænger på det

…. Måske ikke helt. For den næste dag, d. 23. pynter vi altid juletræ i min familie. Vi har alt muligt lort på haha. Alt fra nye og gamle julekugler (nogle er f.eks. over 100 år gamle), hjemmelavet pynt, nogle meget grimme og meget skræmmende engle, os børn har lavet; til Danske og Norske flag (min familie har forskellige nationaliteter fra vores bedsteforældre og længere tilbage faktisk). Vi har selvfølgelig også stjernen på toppen af træet. Bedst som vi er så godt som færdige og jeg hænger et stykke på en grangren, vælter træet! Glaskugler går i stykker og der ligger skår over det hele. Alt virker som kaos. Det hele ender faktisk med at træet bliver bundet fast til en krog i loftet, med ståltråd, for at vi er sikre på at det står fast.

En typisk juleaften

Senere den aften kom mere ad min familie, så kunne der slappes lidt mere af. Hvilket også gjorde at alt var klar til den næste aften. D. 24. spiste vi morgenmad sammen og fik hygget, taget tingene i et mere stille og roligt tempo. Folk fik gjort sig klar, nogle tog i kirke, mens jeg gik ned til mig selv. Da jeg kom op senere, kom julegaverne under træet, maden blev serveret og alle sad til bords. Vi fik danset om juletræet med den klassiske ‘Nu er det jul igen’ tilsidst, spist risalamande med en stor pulje af mandelgaver, som ingen rigtig vandt den aften. Selvfølgelig fik vi også pakket en masse julegaver op.

Ro, klassisk musik og god hygge stemning.

Selvom jeg har haft nogle rigtig hyggelige dage, så kan jeg godt mærke at jeg måske ikke har været i den der julestemning. Det var jeg heller ikke rigtig sidste år, men måske er det fordi at der bare er sket for meget for mig de sidste par år. Så mit fokus har været på helt andre ting. Jeg kan også mærke at selvom julemaden er rigtig lækker, så bliver det bare meget tungt og fedt. Det kan min krop ikke helt klare, så jeg tænker det er meget sundt at komme ud og bevæge sig lidt. Samt få lidt ro på, som da nogle var ude at gå, eller køre. Andre sad og læste en god bog og fik lidt ro. Jeg gik derimod nede i køkkenet og gjorde klar til kaffebord om eftermiddagen, med klassisk musik i baggrunden. Alle blev samlet tilsidst om kaffebordet med småkager. ret hyggeligt hvis i spørger mig.

Så det har været en hyggelig jul med god stemning, på trods af lidt kaos til at starte med haha. Håber i havde en god jul