Forbundne, forpligtet, For kongeriget Danmark – Kong Frederik X

Forbundne, forpligtet, For kongeriget Danmark – Kong Frederik X

15. januar 2024 Af bittenshorseworld

I går var en vigtig dag for den danske kongefamilie.

Dronning Margrethe smed bomben i hendes nytårstale, at hun abdiceree fra tronen. Jeg tror hele Danmark var meget chokkeret i det øjeblik. Man havde regnet med at hun skulle være der, til den dag hun lukkede øjnene i og sov den evige søvn – En smuk måde at beskrive det på, hvis jeg lige skal rose mig selv og det skal jeg jo. Så i dag er statsoverhovedet Hans Majestæt Kong Frederik d. 10.

Familiefirmaet føres videre

Jeg tænker at hans mutter Dronning Margrethe, har klædt ham godt på til opgaven. Hun har en masse erfaring efter 50+ år på tronen. Men det bliver nok alligevel bliver lidt en omvæltning for ham og at han også kommer til at se frygten i øjnene, efter at skulle overtage kronen og føre familievirksomheden videre. Så på fredag knapper Kong Fidde nok en bajer op og smider sig på sofaen. Så skal der holdes en velfortjent weekend 😉

Har du prøvet og kan det lykkes?

Man kan jo tænke lidt over det her med at se frygten i øjnene. Har i prøvet at nogen har sagt til jer “det kommer aldrig til at gå og puha nej!”. Eller måske gør i det selv til jer selv?! Men hvordan kan man reelt set vide om ting kommer til at gå eller ej? Har i prøvet at tage chancen og se om det kunne lykkes? Hvis nej, hvorfor er det så at man lader sig påvirke af, at man allerede på forhånd tror at det bliver en fiasko. Man kan jo ikke vide det? Hvis andre siger at du ikke kan og du lader dig påvirke af deres manglene evner til at tro på dig. Hvordan kan du så vide hvad der er det rigtige for dig, dit liv og sind? Er det overhovedet vær at have mennesker omkring sig, som ikke vil have at du får succes?

Fra hver sin verdensdel

Hvis du har sat dig et mål om at ville noget bestemt i livet, men slet ikke har de rigtige menensker omkring dig, til at støtte dig når det bliver svært. Så kan jeg godt forstå at troen på en selv ikke er der og man lukker dem som støtter dig ude. Så i bund og grund, lukker du kærligheden ude. Hvis vi lige hiver fat i det der kærlighed, så kan det jo også være kærligheden, på trods af kultur, lande og verdensdele. Kong Frederik mødte Dronning Mary på en pub i Sydney. Jeg tror at hun sikkert er blevet fortalt af mennesker, at det ikke ville holde mellem hende og Frederik. De kommer fra hver sin ende af verden og fra hver sin kultur. Han var prins og hun var dødelig haha. Så det kunne jo umuligt blive til noget. Men…. Se hvor hun er nu.. Et ægteskab med Prinsen på den hvide hest, 4 børn senere og nu en titel som Dronning af Danmark… Så ham danskeren var nok ikke så slem alligevel 😉

Danmarks kronede dressurdronning

Speaking of vores kære dronning, så har jeg synes at det var vildt sejt at hun red dressurkonkurrencer! Jeg ved godt at vi har andre af den royale familie, som også rider og er super dygtige indenfor ridesporten. Men for mig er det bare lidt noget andet, når det er Danmarks Dronning. Jeg ved ikke om jeg er den eneste med den holdning? Men hvad siger i, er i glade for det ny tronskifte og det ny kongepar?