Mine 3 Ynglings Equestrian podcasts

Mine 3 Ynglings Equestrian podcasts

3. april 2024 Af bittenshorseworld

Hvad er det mest kedeligste du kan nævne ved stald arbejdet. Er det at muge ud? Måske er det heller ikke så spændende at “muge ud” derhjemme, når der skal ryddes op, gøres rent og vaskes tøj osv. Så hvad gør i, for at det bliver lidt sjovere og nemmere?

Det jeg gør når det står på rengøring og oprydning er, at sætte en timer på X antal minutter, lad os sige… 40 minutter. Så kommer hørebøfferne på og der bliver sat musik eller podcast på. Så prøver jeg at nå så meget jeg kan, inden for de 40 min. Når jeg er ude i stalden og skal muge bokse, så er det også musik eller podcast jeg lytter til. Men jeg tænkte jeg lige ville give lidt anbefalinger på hvilke nogle jeg lytter til, så andre måske kan få noget inspiration 🥰

Olivia Towers podcast/ Equestrian mom 101:

Det er egentligt to forskellige podcast, som dog er de startet af samme person. Nemlig den engelske prodressurrytter Olivia Kelly, tidligere kendt som Olivia Towers. Hun blev nemlig gift i sommer og har derfor skiftet navn.

Olivias første podcast handler om alt muligt forskelligt. Der er både nogle ting om træning af heste, lidt om hende selv, hendes erfaringer i hestelivet, interviews med forskellige ryttere. Jeg kan godt lide den måde hun forklarer ting på, da jeg synes, hun har en god og nem måde at forklare ting på. Jeg har lært utrolig meget af hende og hendes podcast. Hun har også en youtube kanal, som hun dog ikke er så aktiv på længere. En ad grundende er nemlig….

Grunden til hendes anden podcast! Olivia er nemlig gravid (højgravid, hvis ikke hun allerede har poppet babyen ud). Hun venter hende og hendes mands første barn. En meget spændende tid for dem! Men hun manglede at finde/høre viden fra andre ryttere der har børn/er gravid når man lever af heste. Derfor har hun lavet podcasten ‘Equestrian Mum 101’. Selvom jeg ikke er gravid og er langt fra det (you know #singlelife) så synes jeg faktisk stadig at det er spændende at høre om. Hun tager os med på rejsen lige fra da hun fandt ud ad hun var gravid, indtil nu hvor hendes baby næsten er klar på at komme ud. Vi hører lidt om de problemstillinger der er med hest og baby. Som at folk har mange forskellige meninger omkring det her med stadig at ride, mens man er gravid. Hun har også interviewet en equestrian influencer/youtuber. Hun var vildt sjov og ærlig at høre på. Så det afsnit kan klart anbefales!

Parade ved X

Nyopstartet podcast med Dan Lee ved roret. Her får han forskellige gæster ind i studiet. Blandt andet det med Christina og Shannon. Det sidste jeg har set og hørt (de findes nemlig både på youtube og podcast) har været med to der stiller op til Dansk rideforbund. Den ene der allrede havde en post der og derfor havde lidt mere insighter viden, men samtidigt ærlig sagde “det ved jeg ikke” til de ting han havde så meget eller nok viden omkring. Der er forskellige afdelinger, så man har nok også mere viden omkring et emne, end noget andet. Det jeg godt kan lide ved denne her podcast er, at man får forskelligt viden og meninger, mkring forskellige emner. Hvordan det er at have taget en uddannelse inden for heste. Hvordan de sociale medier kan have en skadende effekt. Dog er jeg uenig med at man ikke kan have ambiotioner med de små gule heste. Der findes jo DM, NM og EM for denne her race og det er da i hvert fald nogle af de ambitioner jeg har om at nå, når der igen står min egen hest i stalden igen. Mange racer har jo deres “egne” stævner og mesterskaber. Men det er jo ikke endbetydende med at ikke også kan deltage i almindelige stævner og få placeringer.

Dan Lee får nu selskab af Simone Hoppe og der kommer også nogle andre ting, som vi glæder os til.

Systrana Elfstrands Hästpodd:

Anna og ikke Elsa nej, men Emma, er to søstre der bor i Sverige. De har deres heste stående på deres forældres gård og kan næsten altid fortælle en lille sjov historie om deres papa Hans. Hvis i vil følge med i deres liv ud over deres podcast, så kan i tjekke deres youtube kanaler ud. Med deres podcast, som er vildt hyggeligt at høre med på, giver de opdateringer om hvad der sker i deres liv med hestene. Som hvordan træningen går, eller stævner. Men de diskuterer også forskellige emner, som går rundt i hesteverdenen. Der er jo et vis tv-program her i Danmark som jo har vist nogle ret forstyrrende ting. Jeg tænker ikke den behøver mere forklaring?! Man skal kunne forstå Svensk for at kunne lytte til dem, da de sjovt nok taler svensk på deres kanaler. Det er jo et godt tip, hvis man vil øve sig på sit svenske! At høre sproget er faktisk den bedste måde at lære det på.

Det her er nogle af de podcast jeg lytter til. Der findes mange flere, både på engelsk og svensk som kører i hørebøfferne på mig.

I kan lige får lov til at nyde denne her video jeg fandt i gemmerne af Gitte. Det er ikke til at tro at hun var 22 år her. Husk at følge med på min youtube også 😉